شکلات که از دانه کاکائو تهیه می شود، اغلب در بین خوش خوراک ها بسیار محبوب است. چه می شود اگر شکلات مزیت و فواید سلامتی را با هم ترکیب کند؟
کاکائو به لطف فیبرهایی که از آن تشکیل شده است، با تحریک عبور روده، یبوست را محدود می کند. بنابراین، هر چه محتوای شکلات در کاکائو بیشتر باشد، فیبر بیشتری دارد.
100 گرم شکلات آنیش فلاور تلخ با 70 درصد کاکائو حاوی حدود 15 گرم فیبر است که بیشتر از سبزیجات خاصی مانند کدو سبز یا خیار است. علاوه بر این، شکلات همچنین حاوی پلی فنول هایی است که به تقویت مخاط روده، یکی از باروهای سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
شکلات یکی از غنی ترین غذاها از نظر فلاونوئیدها است، آنتی اکسیدان های موجود در پودر کاکائو با حدود 10 درصد. این ها نقش مهمی در پیشگیری از برخی بیماری ها مانند سرطان دارند و به مبارزه با پیری زودرس سلول ها کمک می کنند.
شگفت آورتر اینکه ظرفیت آنتی اکسیدانی کاکائو 2 تا 3 برابر بیشتر از چای سبز و شراب است.
شکلات تلخ عملکرد عروق و گردش خون را بهبود می بخشد. فلاونوئیدها ظاهر کلسترول بد را محدود میکنند، رگهای خونی را گشاد میکنند و انعقاد خون را بهبود میبخشند، بنابراین خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را محدود میکنند.
با این حال، شکلات باید در حد اعتدال مصرف شود زیرا انرژی دریافتی آن با 500 کیلوکالری در 100 گرم یا 1/4 نیاز روزانه ما بالا باقی می ماند. از سوی دیگر، مصرف تنها 2 مربع شکلات تلخ در روز باعث کاهش فشار خون و در نتیجه پیشگیری از مشکلات قلبی می شود.
کاکائو منبع عالی منیزیم است. به مبارزه با خستگی، استرس و اضطراب کمک می کند. همچنین حاوی تریپتوفان ها است که سروتونین را تبدیل و به بدن منتقل می کند.
سروتونین یک انتقال دهنده عصبی است که نقش اساسی در خلق و خو ایفا می کند، زیرا می تواند احساس آرامش و رفاه را به ارمغان بیاورد، که اغلب باعث می شود تصور کنیم که شکلات یک ضد افسردگی است.
حقیقت ساده چشیدن شکلات باعث راحتی و رضایت می شود، زیرا ترشح اندورفین، هورمون شادی را نیز افزایش می دهد.